Caracatita cu otet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 caracatita (2-3 kg), 1 cana otet, citeva fire de telina, 2 morcovi, 1 ceapa, 10 boabe de piper,
  • sare, putin patrunjel
  • Pentru sos: 1/2 cana ulei masline, 1/4 cana otet, 10 boabe piper, putina sare

Mod de preparare

Se foloseste caracatita congelata. Se spala bine caracatita si se pune in oala cu apa cit sa o acopere. Se adauga otetul, se pune capacul si se fierbe pe foc tare. Cind incepe sa fiarba, se incetineste focul si se fierbe timp de aprox. o jumate de ora. Cind a fiert, se scurge, se clateste cu apa rece din belsug si se pune din nou in apa curata la fiert cu telina, morcovii, ceapa, boabele de piper si sare. Se acopera cu capacul si din nou la fiert timp de 1 ora.

Serviti pe platou cu garnitura de ardei rosii si frunze de patrunjel, taiata in bucatele si cu sos deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise