Caracatita in supa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o caracatita frageda
  • o mana mica de scoici de mare curatata
  • o mana mica de scoici de rau curatate
  • sare marina
  • piper negru macinat
  • 3-4 fire de fenic
  • tocat marunt
  • frunze de la o legatura mica de patrunjel proaspat
  • tocate fin ulei de masline

Mod de preparare

Cind caracatita e gata, adaugati scoicile in oala. Fierbeti-le timp de citeva minute, pina cind se deschide, apoi stigeti focul. Scoateti caracatita pe o planseta de tocat, aruncati pielea si ventuzile, carena maronie din interior capului, gura si ochii. apoi taiati capul felii. Taiti tentaculel de-a curmezisul, in bucati mai mari. Potrivit de sare si piper zeama din oala, frunze de fenic si patrujelul si stropiti cu ulei de masline extravirgin. E deliciaosa supa daca adaugati niste fasole boabe.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise