1. Blatul prajiturii este de fapt blat de tort, dar copt in tava dreptunghiulara, in asa fel incat sa iasa de max. 2 cm. grosime.
2. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi vanilie până se încorporează şi se omogenizează apoi se pune crema pe bain-marie şi se îngroaşă pana devine ca o smântână. Se dă la o parte şi când se răceşte se adaugă untul (frecat spumă până se scoate apa).
3.Se bat spumă albuşurile cu zahărul.
Între timp se caramelizează cele 6-8 linguri de zahăr şi se pun peste spumă, se amestecă până la omogenizare. Nici o grijă pentru zahărul ars care nu s-a incorporat, pana a doua zi se dizolva.
Se asamblează:
- se pune crema 1 peste blat, apoi crema 2, iar deasupra se garniseşte cu alune prăjite, nesărate (eu prefer sa cumpăr alune crude şi să le prăjesc eu in cuptor) mărunţite.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise