Carawe - Desertul lehuzei - specific tarilor arabe

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de :
  • -4 pahare de apa
  • -1 pahar de orez macinat( pudra)
  • -2 pahare de zahar
  • -2 linguri de chimin dulce macinat( carawe in l.araba sau caraway in l.engleza)
  • -1 lingura de scortisoara macinata
  • - migdale jumatati, fistic,nuca zdrobita, seminte de pin( snobar –l.araba) pentru decoratie.
  • Aceste cantitati sunt pentru 6 portii.

Mod de preparare

Intr-o cratita anti aderenta se pune apa cu zaharul la fiert; cand incepe sa fisrba se adauga orezul macinat inploaie si se amesteca bine sa nu se formeze cocoloase.

Se adauga chiminul dulce si scortisoara si se fierbe 8-10 minute pana s-a ingrosat.

Se pune budinca rezultata in cupe de desert si se decoreaza dupa gust cu seminte de migdale, nuca,fistic sau snobar.

Eu am o masina manuala de zdrobit nuca.

In lumea araba venirea unui copil este o ocazie de sarbatoare care implica anumite ceremonialuri.

Vizitatorii lehuzei sunt serviti fie cu ceai fiert cu scortisoara si presarat cu nuca zdrobita fie cu carawe:un fel de budinca pregatita din orez macinat si chimin dulce.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise