Carne cu salsa de ton

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g carne de vita sau muschi de porc,
  • 1 morcov,
  • 1 telina,
  • 1 ceapa,
  • 2 foi de dafin,
  • sare.
  • Pentru salsa:
  • 1 cutie mare de ton,
  • 4-5 capere,
  • 2-3 hamsii sarate,
  • 100 g maioneza.

Mod de preparare

Puneti carnea in bucata intreaga, la fiert in apa rece cu verdurile intregi. Fierbeti timp de 2-3 ore, depinte de carne, si lasati-o sa se raceasca in apa in care a fiert. Dupa racire o scoateti si o taiati feliute subtiri cu un cutit foarte ascutit. Puneti carnea deoparte si pregatiti salsa.

Intr-un robot de bucatarie, mixati capere, tonul, hamsiile spalate, pana devine totul o pasta, adaugati maioneza si amestecati cu o lingura de lemn. Daca se simte foarte mult gustul hamsiilor, mai adaugati putina maioneza.

Asezati pe un platou carnea, una langa alta,acoperiti cu un strat de salsa tonata si serviti rece de la frigider.

Cu verdeturile fierte puteti pregatii o mini salata, condimentata si aceasta cu salsa de ton.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise