Carpaccio de caracatita

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g tentacule de caracatita
  • 150 g unt
  • 100 ml vin rosu
  • 1 capatana usturoi
  • zeama de la o jumatate lamaie
  • sare
  • piper
  • dragoste dupa gust.

Mod de preparare

Se spala si se curata tentaculele, apoi se frig pe gratar circa 5 minute pe fiecare parte si se lasa sa se racoreasca.

Intre timp, se curata usturoiul si se zdrobeste. Tentaculele se taie feliute de grosime medie. Intr-o tigaie se topeste untul la foc mic, amestecand continuu, apoi adaugam pe rand, in aceasta ordine: usturoiul, zeama de lamaie si vinul, amestecand continuu. Asezonam cu sare si piper dupa gust. Dupa ce se evapora alcoolul din vin, adaugam feliutele de tentacule si tinem pe foc pana ce scade lichidul lasat si sosul ajunge la consistenta dorita.

Se serveste cu paine prajita si cu pofta!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise