Carpaccio de saumon

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 somon de 2-3 kg, de preferinta salbatic,
  • 1 pahar ulei de masline,
  • zeama de la doua lamii,
  • marar tocat, sare, piper

Mod de preparare

Se detaseaza fileurile.

Se trage delicat pielea dinspre coada spre cap (pentru marirea aderentei, se moaie degetele in sare). Se scot ultimele oase cu o penseta.

Se pun fileurile la congelator 20 min. (pentru a facilita taierea in felii)

Se scoate, se taie in felii cit se poate de subtiri , daca se poate stravezii.

Se pun feliile intr-un platou uns cu ulei, se toarna restul de ulei deasupra, putina sare, piperul, zeama de lamiie. Se presara cu mararul tocat, se acopera cu film plastic si se da la rece 2h

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise