Cartofi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pahare nuci pisate
  • 2 pahare pesmet fin
  • vanilie taiată foarte fin
  • 1 pahar şi jumătate lapte
  • 4 linguri de cacao
  • 1 păhărel rom
  • zahăr după gust

Mod de preparare

Se fierbe laptele cu zahărul şi vanilia, se adaugă nucile, cacaua şi romul.

Când fierbe bine, se adaugă pesmetul. Amestecând mereu se lasă compoziţia să fiarbă până se îngroaşă bine. Se ia de pe foc şi se lasă să ae răcească. Când se poate ţine mâna pe compoziţie fără să frigă, se formează din ea bulgări în formă de cartofi care se tăvălesc prin cacao. Se aşază pe farfurie. Cartofii se pot păstra 2-3 zile.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise