CARTOFI ARDELENESTI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 5 linguri de ulei(noua ne place mai gras)
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurg de apa, se curata coaja. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intrun vas(cratita) punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata foarte marunt sau razuita pe razatoarea cu gauri mici. Lasam putin la calit, pana devine aurie, adaugam boiaua si imediat cartofii, se potriveste de sare si se stinge focul. Acesti cartofi se servesc ca atare(de post) Se mai pot servi si cu carnati afumati, sau cu snitele alaturi de muratura, de preferat castraveti.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise