CARTOFI ARDELENESTI

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa mare
  • 2 lingurite boia dulce
  • 5 linguri de ulei(noua ne place mai gras)
  • sare

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se scurg de apa, se curata coaja. Se dau pe razatoarea cu gauri mari. Intrun vas(cratita) punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata foarte marunt sau razuita pe razatoarea cu gauri mici. Lasam putin la calit, pana devine aurie, adaugam boiaua si imediat cartofii, se potriveste de sare si se stinge focul. Acesti cartofi se servesc ca atare(de post) Se mai pot servi si cu carnati afumati, sau cu snitele alaturi de muratura, de preferat castraveti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise