Cartofi copti cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 porţii:
  • 8 cartofi de mărime medie
  • un ardei iute, mic
  • o radacină de fenicul
  • 8 măsline negre
  • 4 rămurele de mărar
  • 2 rămurele de pătrunjel
  • o ceapă verde
  • 6 boabe de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de piper negru
  • o linguriţă de turmeric
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • o linguriţă de sare

Mod de preparare

Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2-4 bucăţi.

Spălaţi feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi pătrunjelul, le tocaţi şi le puneţi peste cartofi. Adăugaţi măslinele, piperul negru măcinat, turmericul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare. Amestecaţi toate ingredientele.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise