Cartofi copti cu sos de branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 cartofi(in functie de cate portii doriti)
  • 2-3 tuburi de branza topita
  • 200g sunca presata
  • cateva buchetele de broccoli(nu e neaparat)
  • sare/piper

Mod de preparare

1.Cartofii se spala bine si se pun la copt pt ~60 min(cuptor normal) sau ~20 min((microunde). Sunt gata atunci cand coaja s-a umflat si crapa usor.

Broccoli se fierb in apa cu sare pt 10 min.

2.Se scot cartofii din cuptor si se lasa deoparte, timp in care se topeste branza intr-o tigaie. Se adauga sunca presata taiata cubulete si se asezoneaza cu sare, piper si patrunjel/marar(si alte condimente dupa preferinte). Se stinge focul.

3.Cartofii calzi se taie in patru doar in partea de sus(fara a-i taia in parte posterioara) si se pune peste ei sosul de branza si broccoli.

Pofta buna!:)

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise