Cartofi cu boia dulce

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi,
  • 50 g unt,
  • 1 ceapa mica tocata marunt,
  • 1 lingurita boia dulce,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 1 lingura codite de ceapa verde taiate rondele.

Mod de preparare

Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se zvanta cu hartie absorbanta.

Se-ncinge untul intr-un tuci, se dunstuieste ceapa circa 5 minute, se adauga boiaua si se dunstuieste si ea inca un minut.

Se adauga cartofii si se prajesc 1-2 minute la foc iute, amestecand incontinuu. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se acopera cu un capac, se face focul mai mic si se lasa sa fiarba incet, pana ce se inmoaie (circa 8-10 minute) dar sa nu se zdrobeasca. Din timp in timp, se clatina cratita, ca sa nu se prinda de fund.

Se rastoarna cartofii pe un platou incins, se presara cu rondele de codite de ceapa si se servesc fierbinti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise