Cartofi cu branza (Bucegi) au gratin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6-8 persoane): 1,5 kg cartofi nesfaramiciosi,
  • 200 g branza Bucegi (Roquefort),
  • 1 l lapte concentrat (neindulcit),
  • 4 linguri smantana groasa,
  • 75 g unt,
  • 6 galbenusuri,
  • 1 ceapa,
  • 4 catei de usturoi,
  • 2 crengute de cimbru,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180ş. Curatati cartofii de coaja, spalati-i, stergeti-i si taiati-i felii foarte fine (ca pentru chips). Curatati si tocati marunt ceapa si usturoiul. Puneti intr-un castron mare galbenusurile si laptele si adaugati - pe rand - smantana, Roquefort-ul faramitat, ceapa, usturoiul, cimbrul maruntit si feliile de cartofi. Sarati, piperati si amestecati bine.

Ungeti o forma cu o parte din unt, turnati in ea compozitia, presarati deasupra restul de unt rupt bucatele, acoperiti-i cu o folie de aluminiu si dati-i circa o ora si jumatate la cuptor.

Cam dupa o ora, indepartati folia ca sa se gratineze frumos. Serviti-i fierbinti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise