Cartofi cu branza la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg branza telemea uscata
  • 1 pachet unt
  • 3-4 oua
  • 250 g smantana

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie rondele de 5 mm grosime.

Intr-o tava emailata, cu peretii de 8-10 cm inaltime, se topeste 1/2 pachet de unt apoi se aseaza un rand de cartofi rondele, un rand de branza rasa, pana sus. Ultimul rand va fi de branza. Se adauga restul de unt , usor topit. Se bat 3-4 oua si se toarna deasupra, peste toata suprafata.

Se da la cuptor, cu foc mijlociu spre mare, pana cand se formeaza o crusta rumenita si ouale sunt intarite.

Se serveste imediat , cu smantana sau fara, dupa gust.

P.S. Daca ramane...nu aruncati...este o mancare foarte gustoasa si hranitoare chiar si rece.

va doresc pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise