Cartofi cu branza la cuptor

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 1/2 kg branza telemea uscata
  • 1 pachet unt
  • 3-4 oua
  • 250 g smantana

Mod de preparare

Se fierb cartofii in coaja, se curata si se taie rondele de 5 mm grosime.

Intr-o tava emailata, cu peretii de 8-10 cm inaltime, se topeste 1/2 pachet de unt apoi se aseaza un rand de cartofi rondele, un rand de branza rasa, pana sus. Ultimul rand va fi de branza. Se adauga restul de unt , usor topit. Se bat 3-4 oua si se toarna deasupra, peste toata suprafata.

Se da la cuptor, cu foc mijlociu spre mare, pana cand se formeaza o crusta rumenita si ouale sunt intarite.

Se serveste imediat , cu smantana sau fara, dupa gust.

P.S. Daca ramane...nu aruncati...este o mancare foarte gustoasa si hranitoare chiar si rece.

va doresc pofta buna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise