Cartofi cu jumari la cuptor

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi
  • fierti
  • taiati felii
  • 1 mamaliga mica
  • 1 cana de jumari
  • 4 oua fierte
  • ceapa (taiata pestisor)
  • 150 g burduf
  • 200 g smantana
  • 1/2 pahar lapte
  • 1 rosie pentru ornat
  • 50 g margarina pentru uns tava
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Aceasta reteta am facut-o, inspirandu-ma dupa reteta lui Sidy : " Cartofi frantuzesti " la care am adaugat ce am mai gasit prin frigider. In tava unsa cu margarina punem primul strat, format din felii subtiri de mamaliga. Peste, asezam feliile de cartofi, apoi ceapa, feliile de oua (fierte tari), branza de burduf, si 150 g smantana. Acoperim cu al 2-lea strat de cartofi, peste care punem smantana ramasa si feliile de rosii in stil ornamental, functie de talentul fiecaruia.Punem laptele , sare , piper si dam la cuptor 30 minute.(temperatura moderata). POFTA BUNA !!!!! CUGETARE : Mestesugul nu intrece talentul ci numai il desavarseste .-M. CERVANTES

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise