Cartofi Dauphinoise

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura unt
  • 700g cartofi taiati felii
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • O ceapa rosie taiata felii
  • 85g branza Cheddar rasa
  • 300ml double cream/smantana lichida light
  • Mod de pregatire:

Mod de preparare

Incalziti cuptorul al 180grade. Ungeti o tava cu unt.

Aranjati un strat de cartofi pe fundul tavii. Adaugati jumatate din cantitatea de usturoi, jumatate din ceapa si un sfert din branza. Asezonati. Puneti un alt strat de cartofi cu restul de usturoi si ceapa, un sfert din branza si asezonati. Terminati cu un strat de cartofi si restul de branza.

Turnati smantana deasupra si coaceti o ora sau pana cartofii sunt bine facuti.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise