Cartofi fierti cu sos de busuioc

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 portii
  • 1 kg cartofi mici
  • sare
  • Sos:
  • 2 linguri frunza de busuioc proaspete (tocate fin)
  • 1 lingura frunza de menta proaspete (tocate fin)
  • 2 bucati ansoa, spalate bine
  • 1 lingura capere
  • 4 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura zeamade lamaie
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Se fierb cartofii in multa apa cu sare. Cind sunt facuti se scurg de apa si se pastreaza deoparte calzi.

Se pun in blender(sau fasul de mixer) uleiul de masline, ansoa, busuiocul, menta, piper si zeama de lamaie.

Se mixeaza cu viteza medie 1-2 min pina se obtine un sos gros. Se adauga caperele si se mixeaza iar.

Cartofii se servesc in farfurii incalzite, iar sosul se toarna pe deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise