Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua fierte
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 2 oua crude
  • 200 g branza sau cascaval
  • 100 ml lapte
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare;

Se racesc se curata de coaja si se taie felii;

Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana;

Se ia o tava se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol;

Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti;

La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza;

Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise