Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 6 oua fierte
  • 100 g unt
  • 200 g smantana
  • 2 oua crude
  • 200 g branza sau cascaval
  • 100 ml lapte
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se spala cartofii si se pun la fiert necuratati, in apa calda cu sare;

Se racesc se curata de coaja si se taie felii;

Intr-un bol se bat ouale crude, cu laptele, sare si smantana;

Se ia o tava se unge bine cu unt si se pun straturi de felii de cartofi, felii de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol;

Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti;

La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, se presara restul de cascaval, unt si branza;

Se introduce in cuptor si se lasa sa se gratineze, cca 20 minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise