Cartofi la cuptor cu ceapa si crema de usturoi

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 6 cartofi mari
  • 2 3 cepe mai
  • 3 4 catei de usturoi
  • mix de legume
  • praf de usturoi
  • sare piper
  • boia dulce
  • ulei
  • otet

Mod de preparare

Se zdrobeste usturoiul intru-n bol se freaca bine cu sare si se adauga ulei ca la orice maioneza.Cand vedem ca usturoiul devine solid si lucios ca sa nu se taie, se pune 10 picaturi de otet ,se mesteca in continuare.Cu cat se mareste cantitatea de usturoi cu atat marim si cantitatea de otet,la sfarsit trebuie sa iasa ca o gelatina.Cartofi se curata se taie in sferturi,se pun intr-o tava in care am pus ulei si se condimenteaza.Se dau la cuptor,cand sunt aproape gata, se adauga ceapa rondele,se da la cuptor pana devine totul crocant.Se pot servi cu chiftele de post salata de varza dulce,sau cum va duce imaginatia.Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise