Cartofi umpluti cu orez

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • cartofi
  • ceapa
  • ulei
  • orez
  • sare
  • smantana
  • suc de lamaie
  • lamaie
  • cascaval
  • margarina
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Orezul se inabusa in 50 ml de ulei, se adauga 250 ml de apa, sare si se fierbe. Ceapa se inabusa in 50 ml de ulei.

In margarina incalzita se adauga faina dizolvata in cca 80 ml de apa, smantana si sare; se fierb 15 min si se adauga sucul dee lamaie. Din orez, ceapa, piper, patrunjel si miez de cartofi se prepara o compozitie cu care se umplu cartofii. In tava unsa cu 50 ml de ulei se asaza cartofii umpluti, peste care se toarna sosul de smantana si se presara cascaval ras. Se introduce tava la cuptor si se gratineaza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise