Cartofi umpluti in aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina;
  • 150 grame unt;
  • 1 ou;
  • lapte cat este necesar pentru a iesi un aluat fraged.
  • Pentru umplutura:
  • 6 cartofi mari rosii;
  • 100 grame branza de burduf;
  • 100 grame cascaval;
  • 1 ou;
  • 1 pahar de bere;
  • chimen;
  • sare, piper, dupa gust.

Mod de preparare

Se pregateste aluatul din ingredientele de mai sus si se imparte in 6 parti egale.

Cartofii se pun la fiert, in coaja, in apa calda cu sare, avand grija sa nu ii fierbem prea tare, ci sa ii lasam un pic mai tari.

Cartofii, dupa ce se racesc un pic, se curata de coaja, se taie jumatate, se scobeste miezul, lasand o grosime de 1 - 1,5 cm, miezul il pastram.

Miezul se amesteca cu branza de burduf, cascavalul, chimenul, oul si berea. Se asezoneaza, daca mai este cazul.

Aluatul, portionat, se intinde in foaie, cat sa cuprinda un cartof.

Cartofii se umplu cu amestecul de branza, se pun parte peste parte, in asa fel incat sa iasa un cartof intreg, se inveleste in aluat, se preseaza marginile, se da la cuptor, la foc iute, pana se coace aluatul.

Se pot unge pe deasupra cu ou si inainte de a fi gata cu 3-4 minute se pune deasupra cartofului o felie de cascaval.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise