Cascaval pane Doina

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 300 g cascaval
  • 2 oua
  • 200 ml ulei pentru prajit
  • 5 linguri faina
  • 4 linguri pesmet de casa
  • optional 1 lingura de fulgi de porumb putin zdrobiti
  • paprika, curry, piper (dupa preferinta)
  • putin ardei rosu
  • cateva frunzulite de patrunjel
  • 1-2 felii de lamaie (pentru decor)
  • cate frunze de salata verde

Mod de preparare

Se taie cascavalul in baghete mai grosute, de 12-15 mm.

Preparati un aluat, putin mai gros decat cel de clatite, din oua si faina si condimentati-l cu curry, paprika, piper.

Puneti uleiul la incins, apoi dati baghetele de cascaval prin aluat si pesmetul pisat mai mare (sau prin pesmet amestecat cu fulgi de porumb) si puneti-le la prajit.

Dupa aproximativ 3 minute, intoarceti cascavalul pe cealalta parte. Dupa ce baghetele s-au prajit, le scoateti pe hartie absorbanta, apoi le mutati pe un platou sau direct pe farfuriile pentru servit la masa, pe care le-ati decorat intre timp cu cate o frunza de salata verde, cateva fasii de ardei rosu, verdeata, lamaie, etc.

Se servesc foarte calde, imediat, eventual cu salata verde.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise