Chec

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr faina alba
  • 400 gr zahar pudra
  • 200 ml smantana
  • 100 gr margarina rama
  • 6 oua mari
  • 1 praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • bicarbonat, sare, coaja de lamaie

Mod de preparare

Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.

Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de margarina, in ploaie.

Bicarbonatul se amesteca cu smantana si se adauga peste celelalte.

Se unge o forma de chec cu margarina si se pudreaza cu faina. In ea se rastoarna compozitia.

Se coace in cuptor, la foc mediu, timp de 40 de minute si inca 10 la foc foarte mic.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise