Chec

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 8 ouă
  • - 2 căni de zahăr
  • - 11 lg apă
  • - 2 căni de făină
  • - 8lg ulei
  • - 1 pliculeţ de zahăr vanilat
  • - 2 lgţ coajă rasă de lămâie
  • - cacao
  • - margarină Rama pentru uns tava

Mod de preparare

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare. Se face un sirop din 11 linguri de apă şi cele două căni de zahăr plus zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Siropul se face la foc foarte mic, amestecând cu o lingură de lemn. Peste albuşurile bătute se adaugă treptat siropul (dacă adăugaţi o cantitate mare de sirop odată vor scădea albuşurile) şi se mixează la viteza mare. Se adaugă pe rând gălbenuşurile şi se mixează la viteză mare.

Apoi se încorporează făina treptat şi se amestecă foarte uşor cu o lingură de lemn. Se adaugă treptat uleiul, amestecând uşor.

O tavă se unge cu margarină şi se tapetează cu făină şi se toarnă compoziţia. Puteţi păstra puţină compoziţie în să adăugaţi cacao şi nucă de cocos. Turnaţi-o peste restul compoziţiei.

Tava se dă la cuptorul încins la 200oC pentru 5 minute. Apoi se scade temperatura la 180oC şi se lasă 10 minute. Se scade temperatura la 160oC şi se mai lasă 30-40 de minute (sau până când trece testul scobitorii).

După ce se scoate din cuptor se pudrează cu zahăr pudră cât este încă fierbinte.

.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise