Chec

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 linguri de apa
  • 200 gr zahar tos
  • 300 gr faina
  • 130 ml lapte
  • 80 gr unt
  • 1 lingura de cacao sau 75 gr ciocolata menaj
  • o lingura coaja de lamâie rasa
  • zahar vanilat,citeva picaturi de esenta de rom
  • nuca de cocos

Mod de preparare

Se amesteca ouale cu zaharul si coaja de lamâie rasa pina devine cremos apoi se adauga alternativ faina,untul topit,laptele si esentele.Dati deoparte 3-4 linguri de compozitie in care o sa adaugati ciocolata topita sau cacao,in restul copozitiei adaugati nuca de cocos si puneti-o in forma care va place,eu folosesc rotunda cu gaura(cererea celor mici) in mijloc,apoi turnati restul compozitiei cu ciocolata si dati la cuptorul preincalzit 3-4 min inainte,la 180° cca. 25'.

Pofta buna!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise