Chec aperitiv cu branza, sunca si masline

Reteta de chec aperitiv cu branza, sunca si masline. Chec aperitiv cu branza, sunca si masline reteta simpla si gustoasa.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 150-200 gr branză telemea
  • 75 gr cascaval ras sau parmezan (cca. 3 linguri)
  • 100 gr. sunca (sau muschi file)
  • 8–10 masline
  • 100 gr. iaurt
  • 2 linguri smantana
  • 125 ml ulei
  • 220 gr. faina
  • ½ ardei gras rosu
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 1/2 legătura patrunjel verde
  • ½ plic praf de copt
  • Opțional: 7-8 rosii cherry pentru decor
  • sare, piper (dupa gust)

Mod de preparare

Se curăță, se spală ceapa verde, ardeiul, pătrunjelul și se taie toate mărunt.

Se amestecă iaurtul cu smântâna, se rade cașcavalul, se taie mărunt șunca, măslinele, iar brânza se taie în cuburi mai mari (eu am folosi o telemea de oaie foarte gustoasă, dar grasă și nu prea s-a tăiat uniform și s-a cam sfărmat).

După ce toate ingredientele sunt pregătite, se bat foarte bine ouăle cu puțină sare, până acestea își dublează volumul.

Peste spuma de ouă se adaugă uleiul, se omogenizează, apoi se adaugă amestecul de iaurt cu smântână și se amestecă bine.

Se presară apoi făina cernută și se omogenizează compoziția.

Se adaugă toate ingredientele pregătite și se amestecă ușor în compoziția de chec până ce acestea sunt incorporate.

La sfârșit se pune cașcavalul (sau parmezanul) ras, se condimentează (cu sare și piper) după gust și se omogenizează.

Se toarnă compoziția rezultată într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt (sau clasic cu grăsime/ulei și făină), se nivelează și se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 175 grade C, pentru cca. 40-45 minute, sau până când se rumenește ușor deasupra și se desprinde de pe margini. Pentru un plus de culoare și aspect eu am așezat deasupra și câteva roșii cherry. Pentru copt, am folosit tava de chec de 27 x 13 cm unsă cu puțin ulei.

După ce este gata, se lasă checul să se răcească în tavă, se răstoarnă pe platou și se porționează rece, după preferință.

Se servește rece, fiind un aperitiv excelent și sățios, o gustare sau un mic dejun la fel de gustoase alături de un pahar cu lapte dulce sau bătut, după cum vă este dorința. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise