Chec aperitiv cu legume si ciuperci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente: 8 oua
  • 4 linguri faina
  • 1 cutie cu ciuperci
  • 1 morcov mare
  • 100 g mazare
  • 150 g sunca
  • cateva buchetele de conopida si brocoli
  • marar si patrunjel frunze verzi
  • sare si piper.

Mod de preparare

Conopida si brocoli se pun la fiert cam 10-15 minute cu putina sare(nu trebuie sa fie fierte tare), apoi se lasa la racit si se taie cubulete marunte.

Morcovul se curata si se taie cubulete , se pune la fiert impreuna cu mazarea.Dupa ce s-au fiert se lasa la racit.Albusurile se bat spuma tare se amesteca apoi cu galbenusurile.Ciupercile dupa ce s-au scurs de zeama se taie cubulete la fel si sunca. Se pun in albusul batut cate un pic din fiecare(morcov,mazare,sunca,ciuperci,broccoli si conopida) se pune mararul si patrunjelul frunze taiate marunt si se condimenteaza cu sare si piper.Doua tavi de chec se ung cu ulei si se tapeteaza cu pesmet sau faina si se imparte compozitia in cele doua tavi.Se lasa la cuptor la foc potrivit 45-50 minute pana prinde o crusta maro.Acest chec e super,pentru sarbatori, zile onomastice, foarte bun si rapid de facut.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise