Chec ca la mama acasa

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • jumatate cescuta apa
  • 3 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanillat
  • 10 ml esenta rom
  • esente vanilie sau portocala(optional),dar iese excelent daca le adaugati
  • 2 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare

1. Se separa albusul de galbenus.

2. Albusul se bate pana se face spuma iar apoi se adauga treptat sarea, zeama de lamaie si canile de zahar.

3. Galbenusul se freaca cu uleiul, cescuta de apa, zaharul vanillat si esentele.

4. Se adauga galbenusul peste albus si se adauga faina.

5. Se baga la cuptor in jur de 40-50 min(la 200 de grade timp de 20 min apoi la 150 grade celelalte minute ramase).

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise