Chec cu afine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 90g unt moale
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 225g + 1 lingura de faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75ml lapte rece
  • 1 1/2 cani afine
  • zahar pudra, scortisoara
  • sare

Mod de preparare

Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare.

Cand spuma este tare , adaugam treptat 2 linguri de zahar, batand in continuare.

In alt vas , batem untul pana devine spumos, adaugam treptat restul de zahar, apoi vanilia si pe rand, galbenusurile.

Amestecam bine cele 225g de faina cu praful de copt si le cernem; apoi le adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt, alternad cu laptele. Nu batem mult ci atat cat sa se omogenizeze.

Folosind telul, incorporam spuma de albusuri.

Pudram afinele cu 1 lingura de faina si le adaugam in compozitie amestecand usor cu o furculita.

Ungem cu unt o forma de cozonac si o tapetam cu faina, apoi punem aluatul.

Se presara zahar pudra si scortisoara.

Se coace la foc mediu pana trece proba scobitorii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise