Separam ouale si batem albusurile spuma tare, cu un varf de sare.
Cand spuma este tare , adaugam treptat 2 linguri de zahar, batand in continuare.
In alt vas , batem untul pana devine spumos, adaugam treptat restul de zahar, apoi vanilia si pe rand, galbenusurile.
Amestecam bine cele 225g de faina cu praful de copt si le cernem; apoi le adaugam lingura cu lingura in compozitia de unt, alternad cu laptele. Nu batem mult ci atat cat sa se omogenizeze.
Folosind telul, incorporam spuma de albusuri.
Pudram afinele cu 1 lingura de faina si le adaugam in compozitie amestecand usor cu o furculita.
Ungem cu unt o forma de cozonac si o tapetam cu faina, apoi punem aluatul.
Se presara zahar pudra si scortisoara.
Se coace la foc mediu pana trece proba scobitorii.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise