Chec cu banane si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1pahar de ulei
  • 1pahar de zahar
  • 1pahar de zahar brun
  • 3pahare faina ptr prajituri-are praf de copt in ea-se poate folosi faina obisnuita la care se adauga un pliculet de praf de copt
  • 1/2lingurita de scortisoara
  • putina nucsoara
  • 1lingurita esenta de vanilie
  • 2banane coapte pe care le sfaramam cu furculita
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 1/2pahar de nuci taiate bucatele
  • 1/2pahar de migdale macinate

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade si se tapeteaza o tava de gugoluf sau o tava de chec lata.

In oala mixerului cu paleta in forma de ghitara se pun ouale si se freaca cu cele doua feluri de zahar se adauga mirodeniile,bananele si se lasa ca paleta sa le incorporeze bine in aluat si pe rand faina,nucile si ciocolata-da si multa dragoste ptr toti caci asa va iesi perfecta.

Se toarna compozitia in tava care a fost unsa cu putin ulei si tapetata cu pergament si se da la copt.Se lasa 30-40- de minute sau pana cind facand incercarea cu scobitoarea iese uscat.

Se lasa sa se racoreasca si se poate presara cu zahar pudra-nu-i neaparat necesar-este deajuns de gustoasa si fara zahar.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise