Chec cu banane

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 100 g unt,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingurita esenta de vanilie,
  • 1 ou batut,
  • 500 g banane coapte zdrobite,
  • 250 g faina,
  • 2 lingurite praf de copt,
  • 1/2 lingurita sare,
  • unt pentru uns tava.

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180gr.. Intr-un castron, se freaca untul cu zaharul, pana ce compozitia devine neteda. Se adauga esenta de vanilie, oul si piureul de banane si se amesteca bine.

Se cerne faina impreuna cu praful de copt si cu sarea si se incorporeaza usor in compozitia de ou si banane.

Se toarna aluatul intr-o forma de chec unsa cu unt, se coace checul circa o ora, in cuptorul incins (se incearca daca este copt cu o scobitoare) si se rastoarna apoi pe un grilaj.

Varianta: Se incorporeaza in piureul de banane 150 g de miez de nuca taiat marunt si se presara peste aluat - inainte de a-l da la cuptor - 50 g de samburi intregi de nuca.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise