Chec cu cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 250g zahar
  • 250g faina
  • 250g unt
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • un praf de sare

Mod de preparare

Untul se freaca cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine o spuma,apoi se adauga pe rand galbenusurile de ou,se pune sarea,vanilia si coaja de lamaie si se amesteca bine,pana compozitia isi dubleaza volumul.Separat se bat albusurile spuma tare cu restul de zahar.Spuma de albus se adauga apoi peste compozitia de unt cu grija,amestecand usor de jos in sus.Apoi compozitia se imparte in doua,jumatate se pune in vasul in care am batut albusurile si se amesteca cu jumatate din cantitatea de faina,mai putin cu 2 linguri,pe care le inlocuim cu cele 2 linguri de cacao.Cealalta compozitie se amesteca usor cu restul de faina.Se iau 2 forme de chec(de 1/2kg)se ung si tapeteaza cu faina sau tapetete cu hatrie pergament.Se pune mai intai compozitia alba in forme,apoi se toarna cea cu cacao.Se baga formele la cuptorul incins la 180gC pentru 40-45 de minute.Se incerca cu paiul daca sunt coapte.Se scot, se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise