Chec cu cacao

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pachete de unt sau margarină
  • 500 g de zahăr
  • 50g de cacao
  • 1 ceşcuţă de cafea concentrată
  • 3 linguri de lapte
  • 6ouă
  • 1 praf de copt
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 300 g de făină
  • sare
  • lămâie
  • cafea

Mod de preparare

Margarina, zahărul, cacaua, 1 ceşcuţa de cafea concentrata si laptele se fierb 5 minute, apoi se lasă la racit. Se ia o cană din compoziţie cam 200-250 ml) pentru însiropat.

In restul compoziţiei se adaugă 6 gălbenuşuri, un praf de copt stins cu lămâie, un vârf de cuţit de sare, 300g de făină şi, la urmă, 6 albuşuri bătute spumă cu 3 plicuri der zahăr vanilat(sau o esenţă de vanilie).
Se coace la foc mic în 2 tăvi de chec.
După ce se scoate din cuptor, se unge cu crema păstrată, care e ca o glazură. Se pot unge checurile întregi sau tăiate felii şi unsă fiecare felie.
N.B. Eu am cernut praful de copt cu faina că aşa ştiu că se face.
Cu cacao se asortează mai bine esenţa de rom, voi încerca data viitoare. Oricum, e un chec foarte fin.
Am primit reţeta de la o colegă şi l-am preparat imediat. Super!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise