Chec cu ciocolata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 18 linguri zahar
  • 18 linguri ulei
  • 18 linguri lapte
  • 18 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura de cacao
  • 100 g ciocolata menaj

Mod de preparare

Se amesteca bine cu mixerul toate ingredientele de mai sus, mai putin ciocolata si cacaoa, pana se topeste zaharul. Se pune jumatate din cantitate intr-o tava de chec(cozonac) tapetata cu faina sau cu hartie de copt, iar in cealalta jumatate se pune lingura de cacao, se amesteca si se pune peste calalta jumatate. Ciocolata se taie in bucatele nu foarte mici si se pune deasupra checului: aceasta va intra in chec si se va topi, dar dupa ce se raceste se intareste la loc.

Se coace la foc potrivit.

Checul se poate face si din cantitate mai mare de oua, caz in care se va tripla restul cantitatii in linguri de ingrediente.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise