Chec cu ciocolata si cirese

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 250 g cirese (fara samburi),
  • 250 g unt moale, inca 20 g unt pentru forma,
  • 250 g zahar tos,
  • 250 g faina,
  • 100 g cacao pudra (amara),
  • 50 g ciocolata amaruie,
  • 5 oua,
  • 50 ml rom,
  • 1/2 plic drojdie uscata.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 210gr. si ungeti bine cu unt o forma de chec.

Frecati bine untul cu zaharul pana ce incepe sa se albeasca, incorporati ouale - unul cate unul -, dupa care adaugati - deodata - faina, drojdia si praful de cacao, amestecand fara intrerupere, pentru a obtine un aluat omogen. Adaugati si ciocolata rasa, romul si ciresele si amestecati usor.

Turnati aluatul in tava unsa si dati checul circa 35 de minute la cuptorul incins. (Incercati daca s-a copt cu lama unui cutit sau cu un pai.) Lasati checul sa se raceasca complet, inainte de a-l rasturna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise