Chec cu ciocolata si menta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 chec :
  • 100 gr ciocolata cu crema de menta
  • 2 oua
  • 50 gr unt sau margarina
  • 3 linguri zahar brut sau tos
  • 1 plic praf de copt
  • 125 ml lapte
  • 7 -8 linguri faina
  • Pt glazura:
  • 50 gr ciocolata
  • 2 linguri lapte sau frisca lichida

Mod de preparare

Trebuie sa va spun ca in poze veti vedea cantitatile pentru doua checuri. Tapetam o forma de chec si pornim cuptorul la 180 grade.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele si o lasam la racit , dar sa nu o lasati sa fiarba . Topim si untul sau margarina si o lasam la racit.

Mixam intr-un bol ouale impreuna cu zaharul pana cand rezulta o spuma si nu se mai simt cristalele de zahar. Adaugam untul topit si compozitia de ciocolata cu lapte . Acum daca mai doriti mai se pot adauga si alte arome, dar eu nu va sfatuiesc deoarece se va pierde din aroma proaspata a mentei.

Adaugam faina si praful de copt si omogenizam foarte bine. Turnam compozitia in tavile de chec si dam la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Lasam checul la racit , iar cand este rece pregatim glazura: topim ciocolata impreuna cu laptele si turnam peste chec, nivelam.

Eu am mai folosit o bucatica de ciocolata alba care era ratacita si niste bombonele de decor.

Serviti cu drag!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise