Chec cu ciocolata si vin

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr. unt sau margarina cub,
  • 200 gr. zahar,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 1 lingura scortisoara,
  • 4 oua,
  • 2 linguri de rom,
  • 2 linguri cacao,
  • 250 gr. faina,
  • 2 lingurite praf de copt ,
  • 150 gr. ciocolata amaruie rasa,
  • 50 ml. vin rosu.

Mod de preparare

Se bate untul cu zahar, zahar vanilat si scortisoara. Se pun ouale , unul cate unul, amestecand mereu pana se dizolva zaharul. Se inglobeaza romul. Faina se amesteca cu cacao,praful de copt si ciocolata amaruie rasa .Se amesteca compozitia anterioara,alternand cu vinul.acest aluat se toarna intr-o forma de chec,unsa cu unt si tapetata cu faina . Se incinge cuptorul la maxim. Se coace 60min la 175 grade C. Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi, fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii.

Dupa ce este scos din cuptor ,este lasat sa se raceasca ,apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau gratar si se orneaza fie cu o glazura de ciocolata alba topita la aburi,fie se orneaza cu zahar pudra,dupa preferintele fiecaruia.Se taie felii

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise