chec cu crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 12 linguri de zahar
  • aproximativ 24 linguri de faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • Crema : 70g praf de budinca (vanilie sau ciocolata, dupa preferinte)
  • 500 ml. lapte rece
  • Frisca: 75g praf de frisca
  • 240 ml lapte rece din frigider

Mod de preparare

COMPOZITIA : se pun intr-un castron inalt albusul,galbenusul impreuna cu zaharul,se amesteca cu mixerul la viteza 2 ,se adauga pe rand 9 linguri de lapte, 9 linguri de ulei.apoi se pun 24 linguri de faina preferabil amestecand manual cu o lingura de lemn.la sfarsit se pune si praful de copt si se amesteca bine. se pune intr-o tava larga obisnuita de cuptor tapetata cu hartie pentru copt si se lasa aproximativ 30 minute(depinde de cuptor,incercand cu o scobitoare). se scoate si se lasa pana se raceste.dupa asta indreptam toate 4 margini daca este nevoie si o taiem in jumatate.

CREMA : intr-o oala se pune 100 ml de lapte ,se adauga praful de budinca.se amesteca adaugand putin cate putin si restul de lapte.apoi se pune la foc potrivit amestecand continuu. cand ajunge la fierbere se tine pe foc cam 2-3 minute amestecand continuu,dupa care se opreste.se lasa sa se raceasca putin.

FRISCA : se pune intr-un vas inalt laptele si praful de frisca.se amesteca 5-6 minute la viteza maxima pana se ajunge la consistenta desiderata.se pune in frigider la rece.

MONTAREA PREPARATULUI : pe un platou se pune prima jumatate,punem crema de budinca, o intindem pe tot blatul.cine doreste poate sa puna ananas(sau orice alt e fructe,fiecare cum doreste) din conserva taiat cubulete peste budinca.se pune cealalta jumatate de blat peste si se acopera cu frisca.deasupra se presara de exemplu ciocolata rasa pe razatoare mare,cum am mai spus prima data ,fiecare orneaza cum ii place mai mult.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise