Chec cu ficatei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg ficatei de pasare,
  • doua maini bune cu verdeata tocata (marar si patrunjel),
  • 12 oua, sare, piper,
  • 4 linguri de faina,
  • o capatana de usturoi taiat marunt,
  • 1/2 pachet praf de copt si putina margarina.

Mod de preparare

Se prajesc ficateii nu prea tare. Se bat ouale, se amesteca cu verdeata, cu faina inmuiata in putin lapte, se pune sare, piper, praf de copt. Se ung doua tavi mari de chec. Se tapeteaza cu pesmet. Se toarna in tava unsa un sfert din compozitie, peste care se aseaza cu mana ficateii rupti in jumatati. Se mai toarna putina compozitie peste ficatei, dupa care se aseaza doua-trei jumatati de ou fiert. Se presara usturoiul, apoi restul de compozitie, peste care se adauga bucatelele de margarina. Se coace la foc potrivit, ca orice chec. Se taie rece.

Varianta: daca este posibil, se calesc jumatati de ciuperci si se aseaza in tavi printre ficatei. In acest caz este necesar numai 1/2 kg de ficatei. Se mai poate pune cate un morcov fiert subtire si lung in fiecare tava, chiar si un castravecior acru (murat), tot subtire si lung.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise