Chec cu frisca si bomboane M&Ms

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru chec
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 2 lingurite zahar bourbon
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 120 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru decor
  • 100 ml frisca lichida
  • 125 gr bomboane M&Ms

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma rotunda de 20 cm diametru.

Pentru chec, se bat ouale cu zaharul si esenta de vanilie.Se incorporeaza frisca lichida apoi lichiorul de ciocolata.Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate apoi se incorporeaza la cele lichide.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si se da la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Dupa ce s-a facut, checul se lasa sa se raceasca complet.

Pentru decor se bate frisca.Checul se decoreaza cu frisca batuta si se presara cu bomboane M&Ms.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise