Chec cu fructe (painea studentului)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Oua 6 buc unt 300 g zahar 300 g faina 450 g lamaie 100 g praf de copt1 plic stafide 200 g nuci 200 g smochine 100 g rahat 100 g fructeconfiate 100 g zahar vanilat 1 plic

Mod de preparare

Untul se freaca cu zaharul, pana ce se obtine o crema spumoasa. Se adauga galbenusurile, unul cate unul, amestecandu-se bine. Se adauga albusurile batute, praful de copt stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie rasa si zaharul vanilat, iar la sfarsit se pune faina si se amesteca, pana ce se obtine un aluat legat. Se adauga nucile taiate straifuri, smochinele, rahatul si fructele confiate taiate cuburi si pudrate cu faina, stafidele taiate in doua si pudrate cu faina. Se pune aluatul in tavite mici de chec si se coace la un foc potrivit

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise