Chec cu fructe uscate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura nuci macinate
  • 1 lingura caise uscate
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura prune uscate
  • 1 lingura smochine
  • 1 lingura curmale
  • 1 lingura nuca de cocos
  • suc de portocale
  • scortisoara, vanilie, esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt stins in suc de lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale si se freaca galbenusurile cu zahar si unt apoi se adauga albusurile batute spuma. Se adauga faina, smantana, sucul de portocale, fructele uscate, scortisoara, vanilia, esenta de rom si praful de copt. Compozitia se toarna intr+o tava de chec unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit cca.40 de min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise