Chec cu fructe uscate

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura nuci macinate
  • 1 lingura caise uscate
  • 1 lingura stafide
  • 1 lingura prune uscate
  • 1 lingura smochine
  • 1 lingura curmale
  • 1 lingura nuca de cocos
  • suc de portocale
  • scortisoara, vanilie, esenta de rom
  • 1 lingurita praf de copt stins in suc de lamaie

Mod de preparare

Se separa ouale si se freaca galbenusurile cu zahar si unt apoi se adauga albusurile batute spuma. Se adauga faina, smantana, sucul de portocale, fructele uscate, scortisoara, vanilia, esenta de rom si praful de copt. Compozitia se toarna intr+o tava de chec unsa cu grasime si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit cca.40 de min.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise