Chec cu ghimbir

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 4 oua mari
  • 200 g faina
  • 1 si ½ lingurita praf de copt
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 lingurita plina pudra de ghimbir
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet ciocolata calda neaparat cu aroma de scortisoara
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Un praf de scortisoara

Mod de preparare

Untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana se albeste. Adaugi treptat ouale batute separat, nuca putin prajita care a fost o parte macinata si o parte taiata bucati potrivite, esentele si apoi faina amestecata cu pudra de ghimbir, ciocolata si praful de copt. Cacaoa se cerne si se adauga impreuna cu smantana si scortisoara. Omogenizam bine compozitia. Se da la cuptorul incins, la foc mic pentru aproximativ 50 de minute. In primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se face testul cu scobitoarea in mijlocul checului si cand e gata se scoate. Dupa racirea completa se scoate din forma. Este un chec delicious de care m-am indragostit pe loc. Combinatia ghimbirului cu scortisoara, cacaoa si nuca este dementiala, incercati-o si nu veti regreta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise