Chec cu inimioare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 130 gr făină
  • 55 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • un zahăr vanilat
  • un plic de cremă de vanilie de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte

Mod de preparare

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri.

Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de oră... faceţi proba cu scobitoare.

Am lăsat la răcit şi am pudrat cu zahăr şi cacao.

Mirunei mele i-a plăcut foarte tare :))

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise