Chec cu inimioare

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 130 gr făină
  • 55 ml ulei
  • o jumătate de plic de praf de copt
  • un zahăr vanilat
  • un plic de cremă de vanilie de la D. Oetker
  • o ceşcuţă de lapte

Mod de preparare

Aşaaa....am separat ouăle, iar albuşurile le-am bătut spumă cu un praf de sare şi apoi am adăugat , treptat şi zahărul, mixând în continuare. Gălbenuşurile le-am mixat cu uleiul. Crema de vanilie am amestecat-o cu laptele, turnat încet, ca să nu se facă cocoloaşe. Apoi le-am adăugat în gălbenuşuri. Treptat am încorporat şi făina amestecată cu praful de copt. La sfârşit am adăugat şi spuma de albuşuri.

Am turnat compoziţia într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi am dat-o la cuptor pentru vreo jumate de oră... faceţi proba cu scobitoare.

Am lăsat la răcit şi am pudrat cu zahăr şi cacao.

Mirunei mele i-a plăcut foarte tare :))

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise