Chec cu lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 250 gr faina
  • • 1 plic praf de copt
  • • 100 gr unt sau margarina Rama, moale
  • • Coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • • 1 plic zahar vanilat
  • • 125 gr zahar
  • • 2 oua
  • Pentru glazura
  • • 200 gr zahar
  • • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • Pentru sirop
  • • 5 linguri zeama de lamaie
  • • 5 linguri zahar pudra

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180°C.Se unge forma cu grasime si se tapeteaza cu faina.

2. Pentru aluat se amesteca, cu mixerul, toate ingredientele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna aluatul in forma si se netezeste la suprafata.Se coace aprox. 45 minute, pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.Se scoate checul din cuptor se inteapa de cateva ori si se insiropeaza cu un amestec din 5 linguri zeama de lamaie si 5 linguri zahar pudra.Se lasa 10 minute, apoi se rastoarna din forma.

3. Pentru glazura se amesteca zaharul cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste chec cat este cald. Se lasa checul sa se raceasca de tot, apoi se serveste.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitai blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise