Chec cu lamaie

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul.

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 220 gr zahar
  • zeama de la 3 lamai
  • 2 fiole esenta de lamaie
  • 80 ml apa
  • 120 ml ulei
  • 100gr amidon de porumb
  • 300 gr faina
  • 2 plicuri praf copt

Mod de preparare

Mixez 3 oua bine, apoi adaug 220 gr zahar in ploaie si mixez pana se topeste zaharul. Apoi adaug zeama de lamaie, mixez bine (dupa fiecare ingredient se mixeaza bine), apoi apa, apoi 120 ml ulei turnat treptat, apoi 100 gr amidon treptat, apoi 300 gr faina si praf de copt impreuna si se toarna tot treptat.

Compozitia se toarna intr-o forma de copt 30cm x10 cm, se coace la foc mediu aproximativ o ora, apoi se testeaza cu scobitoarea.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise