Chec cu lamaie I

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana ulei
  • zahar vanilat
  • 1 lamaie mare

Mod de preparare

Se freaca albusurile cu zaharul spuma tare si se adauga treptat zeama de lamaie.

Galbenusurile se freaca cu ulei pana devine ca o maioneza. Se adauga coaja rasa de lamaie. Galbenusurile frecate se adauga treptat peste albusurile batute spuma. Se adauga faina in ploaie si se incorporeaza cu grija. Se toarna in tavi tapetate cu grasime si faina si se coace in cuptorul preincalzit, in primele 10 min la foc mai mic si apoi la foc potrivit cca 20-40 min in functie de cuptor.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise