Chec cu lamaie si ciocolata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 150 gr zahar pudra
  • 60 gr unt
  • 3 linguri iaurt
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • 1 lamaie mica
  • 2 linguri bobite de ciocolata
  • 7 linguri faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei inainte de a pregati checul.

Untul il topim.

Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pudra.

Adaugam untul topit, apoi iaurtul.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si le incorporam.

Radem coaja de la lamaie, punem si doua linguri zeama de lamaie, esenta de vanilie apoi bobitele de ciocolata.

Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de mai sus, cu o paleta de silicon, cu miscari usoare.

Tapetam cu hartie de copt o tava potrivita de chec, turnam compozitia.

Introducem checul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste si este copt, facem testul cu scobitoarea.

Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se racoreasca si servim.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise