Chec cu lamaie si mac

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar brut
  • 4 oua
  • 4 linguri iaurt gras
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 300 gr faina
  • 1 praf copt
  • 1 lingura mac macinat
  • pt glazura zeama de la o lamaie 2-3 linguri miere

Mod de preparare

Mai intai de toate, lasam ingredientele la temperatura camerei,untul si ouale in special.

Pornim cuptorul.

Intr-un castron, mixam untul cu zaharul pana devine spumos iar zaharul se topeste. Adaugam cate un ou, dupa care mixam bine. Adaugam iaurtul, zeama si coaja de lamaie si mixam in continuare. Praful de copt, macul si faina le amestecam intr-un vas separat, apoi le adaugam peste compozitia de oua. Mixam pentru ultima data pana obtinem o compozitie omogena. Lasam un pic deoparte.

Pregatim o tava de chec, asezam o hartie de copt si turnam compozitia, niveland frumos.

Punem tava in cuptor, la copt, la foc mediu, pentru aproximativ o ora. Checul va avea o culoare rumena si o crestatura frumoasa in varf. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam la racit.

Intr-un castronel, stoarcem zeama de la o lamaie, punem 2 linguri de miere si amestecam. Glazuram checul cu acest amestec.

Portionam si servim! Este un chec extraordinar de bun, si umed si pufos in acelasi timp.

folositi oua de tara, iese culoarea mai frumoasa.

pastrati ingredientele la temperatura camerei.

nu deschideti usa la cuptor mai devreme de 40 -50 minute.

lasati sa se raceasca inainte de a-l glazura.

se poate pudra cu zahar vanilat.

eu am folosit mac macinat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise