CHEC CU LAMAIE

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 10 linguri ulei
  • 400g zahar
  • 400g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • sucul de la 2 lamai
  • un praf de sare

Mod de preparare

Se bat albusurile spuna cu zaharul adaugat treptat.Cand spuna s-a intarit bine,adaugati zeama de lamaie.Separat se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza si se toarna apoi peste albusul batut.Se adauga faina cu praful de cpot si se amesteca usor de sus in jos.Se ung si se tapeteaza 2 forme de chec,in care se toarna 2/3 din compozitie,in mod egai in tavi.In compozitia care a ramas se adauga cele 2 linguri de cacao si se toarna in mod egal in cele 2 tavi.Se coace la foc potrivit 30-40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise